Väder Luleå

Logga InRapporter
2/9 Mera Abborre PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2013-09-02 17:02

Efter den senaste rapporten har det blivit några Abborrpass till.

 

Jag, Ida och David for på ytterligare en sväng till samma ställe. Fisket var bättre om man ser till antalet men dom större höll sig undan ända tills jag skulle dra dom sista kasten. Fick ett stenhårt hugg på min relaxjigg och trodde först att det var ytterligare en gädda men upp till ytan kommer en riktigt fin Abborre. Landar den med lite problem och ska bara räcka över den till David för att ta mig till lite fastare mark då den plötsligt sprattlar till och jag tappar i den... Bittert men det var nog inget PB, skulle tro någonstans kring 1,3kg.

 

Sen har jag och David kört ett abborrpass från båt och fisket fortsatte att vara bra.

 

Abborre 1,00kg 

Trollad Abborre på 1000g (Digitalvåg...)

 

Abborre 990g 

Davids kilosabborre

 

På vägen hem stannade vi och spinnfiskade i en liten bäck och jag lyckades landa denna:

 

Abborre 980g 

0,98kg

 

I helgen var jag och Håkan ute efter storgösen men det ville sig inte riktigt. Kände mig krasslig när jag steg upp och vid lunchtid hade febern kommit, härdade ut till kl. 18 utan belöning... Endast 2st gösar i min båt och om jag inte minns fel så fick Håkke 3st. Dom största vägde strax över 2kg.

 

 

 

 
28/8 Roligt Abborrpass PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2013-08-28 20:05

Jag och min kära dotter Ida hade bestämt oss för att dra iväg på en fiskesväng.

 

Av erfarenhet så vet man ju att tålamodet kan tryta om inte nappen kommer i en strid ström så vi valde ett ställe där man brukar kunna lura upp några smågäddor och ibland nån abborre.

 

Redan i första kastet fick jag en fin abborre  på strax över halvkilot och jag fick lite ångest över att jag inte lät Ida kasta av området först.. Men som tur var tog det inte länge innan hon drog ett par mindre abborrar och en 2-kilos gädda som gav henne en rejäl körare på ul-spöt.

 

Jag fiskade på och fick oxå fighta en liten snipa innan denna abborre small på.

 

Abborre 860g

 

En fin bit på 860g.

 

Missade också en som kändes större innan Ida klämde till med ett rejält mothugg...

 

Abborre 1,15kg

 

1150g och nytt PB. Lilltrollet sken som en sol!

 

Efter dessa fiskar drog vi ett par abborrar till innan vi gav oss. Mieko Pesa och Relaxjigg var det som levererade denna gång.

 

 
18/8 Gösfiske PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Håkan   
2013-08-18 21:19

Förra helgen drog jag och Björn ut på ett gös pass. Vi hade bestämt oss för att börja med vertikal om vi skulle hitta några intressanta bågar på lodet. Och vi hann bara köra ut från sjösättningen så visade ekolodet fina bågar.

 

Dom flesta fiskarna kom bara upp från botten för att nosa på våra jiggar och efter ett tag så jag bytte till en Savage Gear Herring Shad för att se om det var gäddor som var i farten. Efter ca en timma så small det till i spöt...

 

Gös 4,56kg 

Det visade sig vara en PB gös för mig med en vikt på 4,56kg. Riktigt kul att ta dom på vertikal!!!

 

Vi gnuggade på nån timma till med vertikal men tyvärr blev det inga fler hugg, istället bytte vi metod till trolling för att se om det gick att lura upp nån fler fin gös.

Vi fick ganska snabbt dubbel hugg men ”tyvärr” visade det sig vara två små gäddor. Sen under några timmar fångade vi många fiskar som varierade mellan små gäddor och små gösar.

 

 

Tyvärr uteblev dom stora gösarna på trollingen men det blev ändå en lyckad tripp !!

 
29/7 Nya utmaningar PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn   
2013-07-29 18:13

Sommar och sol betyder ofta en liten paus från fisket. Men helt utan kan man ju aldrig vara.

 

Jag och Robin köpte på oss en massa specimenprylar i vintras och planen var att bräcka reggvikten på ett par arter. Tyvärr har det inte funnits tid för att åka iväg och göra några stora satsningar men vi har iaf blött krokarna i jakt efter finare Id.

 

Id 

Hittade ett par intressanta ställen men vikterna låg stadigt mellan 1,4-1,6kg, inga monster, men roligt att inviga grejjerna iaf.

 

Nu dom sista veckorna har jag riktat in mig på Lax och det har faktiskt gått över förväntan. Har varit på 6 svängar och lyckats fånga dessa fiskar...

 

Lax 10,1kg 

Lax 10,1kg (PB)

 

Havsöring 4,32kg 

Havsöring 4,32kg (PB)

 

Lax 11,06kg 

Lax 11,06kg (nytt PB)

 

Var ute på ett snabbt abborrpass igår för att bli av med den värsta arbetsångesten (semestern tog slut...) och hade ett roligt race med abborrar i vikt mellan 5-8hg. Tappade tyvärr en riktigt fin som borde pressat vågen en bra bit över kilot, tyvärr så släppte den ca 3m ifrån. Bittert men, you win some and you lose some (the big ones...)

 

Sommaren känns som vanligt för kort, inte för att den är över än, men det är så många metoder och arter jag hade velat fiska som inte kommer att hinnas med.

Närmast känns iaf en liten abborrsatsning, jag har revansch att utkräva!

 
7/7 Snabbpass i govädret PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Rickard   
2013-07-07 16:25
I lördags for jag och Björn ut på en snabbpass vertikalfiske, mest för att njuta av det vackra vädret. Fisket var segt men efter ca en timme lyckades jag ändå få en gös som gav mig ett nytt personbästa på 3,36kg.
 
Gös 3326gr
 
Ca 20 minuter senare small det till ordentligt i spöt och av gungningarna att dömma var det nu en gädda som satt på. När jag till slut brytit upp fisken till ytan med det mjuka vertikalspöt fick vi se att det var en riktigt fin fisk, men precis när jag försöker dra fisken in i håven lossnade den och simmade retsamt sakta ner i djupet.
 
Björn spekulerade att det var en 10+ pga längden men jag säger att den var under 10kg mest för att jag inte ska bli deppig :)
 
Snart börjar min semester och då ska vi se om man inte kan lura upp den där gäckande 4+ gösen.
 
Glad sommar och skitfiske på er!!
 
Fler artiklar...
« FörstaFöregående12345678910NästaSista »

Sida 1 av 27

Valid XHTML and CSS.