Väder Luleå

Logga InTillverka en "Pike board" PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Robin   
2012-10-08 09:44

Många som fiskar mycket ensammen (och även med andra) vet säkert med sig att det kan bli onödigt mycket bök med avkrokningsmattor, måttband, vågsäck mm. Har länge spånat på en lösning och i veckan tog jag tag i det och snickrade ihop en pryl jag kallar för pikeboard.

Med denna slipper man många moment och hanteringen av fisken går riktigt mycket snabbare och man får alltid exakt längd!

 

Det som behövdes var en 130+ cm stump av ett ca 30-35 diam avloppsrör. (finns ofta spillbitar på större byggen) och ett par gavlar i tex plast, alu eller marinplywood.

Börja med att  kapa röret på mitten och kapa till gavlarna. Vanlig fogsvans går bra och ger bra träning :) Ett tips här är att göra ena gaveln 5-7cm höre än andra sidan så gäddan automatiskt glider ner med nosen mot ena gaveln och längden blir lättare än nånsin att avläsa!

Gavlarna fäste jag genom att förborra ett par hål i rörets båda ändar och drog sedan in rostfri skruv från gavlarnas utsida. Tätade med sikaflex för att vara på säkra sidan :-)

 

 

Sen borrade jag ett par hål på sidan och för att fästa ett par stumpar av spännband så man kan lyfta pikeboarden och även använda den som vågsäck! Efter det fattades det bara att fixa en lämplig måttdekal och måtta in dekalen på brädan med tumstock så den blev 100%ig. Klart!

Resultatet blev grymt! Hanteringen blir riktigt snabb och man slipper onödigt med stök och kalabalik i båten.

 

Och såhär ser brädan ut "in action" med en liten söt 9kilos fisk i sig!

Share

 

Valid XHTML and CSS.